Geen keuze

Door MisterBlue op donderdag 20 februari 2014 08:01 - Reacties (5)
Categorie: technologie, Views: 3.677

In een vorige post had ik het over teveel keuze. Vandaag kom ik erachter dat ik voor sommige zaken juist weinig keuze heb. Ik ben min of meer gebonden aan Facebook en whatsapp. Zonder die twee, mis ik het contact met familie en vrienden, met name degenen die overzees wonen. Ik kan overstappen naar een andere applicatie, maar daar zitten mijn vrienden niet.

Denk wel dat ik ga proberen daar waar mogelijk wat anders te gebruiken. FaceTime met degene die een Apple device hebben of skype. Ik moet echter wel accepteren dat ik niet altijd zelf de keuze kan maken, maar dat het de groep is de keuze maakt.

Maar ook hier de afweging of het mij het waard is. In dit geval wel, het contact met de mensen is belangrijk voor me.

Volgende: Camera toezicht 03-'14 Camera toezicht
Volgende: Overvloed 02-'14 Overvloed

Reacties


Door Tweakers user i-chat, donderdag 20 februari 2014 08:12

of je start gewoon een charme offensief ... mensen die facebook altijd al hebben gemeden hebben het makkelijk van mij werd altijd al geaccepteerd dat ik geen facebook heb sommigen vinden het misschien wat overdreven maar ik vertrouw die gasten nog minder dan hans janmaat en geert wilders op een strontschuit... en laten we philipe de winter ook gelijk meenemen die 3 zoudenen perfect passen dacht ik zo...

anyhoer, terug naar mijn punt, facebook is evil, en anticiperend op de goedkeuring van deze overnamen heb ik mijn whatsapp acount verweiderd, ik denk dat ik gewoon maar eens een eigen jabber servertje ga opzetten, of misschien wel gelijk een heel systeempje met mail en dropbox-alternatief ownclowd... alles lekker in eigenbeheer en truecrypt containers om de nsa en hun vriendjes buiten te houden.

Door Tweakers user JerX, donderdag 20 februari 2014 14:03

Er is altijd een keuze, alleen kies je nu voor de gemakkelijkste uit weg ;)

Door Tweakers user 477666, donderdag 20 februari 2014 14:12

Zelfde hier maar je moet maar :)
Sms'en naar turkije veel te duur whatsapp bied oplossing en skype.
Skype facebook ms werken samen dus hebt niet veel keuze wat je vrienden en family hebben.
Ik heb jaren mijn ouders en familie aan hun hoofd gezeur dat msn video bellen niet goed is dat msn stopt. Wanneer eindelijk stekker uit msn getrokken.
Begonnen ze aan hoofd zeuren hoe werkt dat nou terwijl ik hun meerder keren heb gezegd.
Het is gewoon gewoonte

[Reactie gewijzigd op donderdag 20 februari 2014 14:13]


Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 20 februari 2014 19:40

Ik heb nu ook meerdere kanalen voor communicatie. Ik gebruik FB uitsluitend voor familie en goede vrienden. G+ gebruik ik helemaal niet. LinkedIn zakelijk evenals Xing. Twitter juist weer prive maar vooral gericht op mijn eigen interesses.

Maar ik heb bewust ook 3 emailadressen die ik actief gebruik. Maar ook SMS, WA, twitter(DM) gebruik ik gericht voor bepaalde groepen. Sinds vandaag komt daar telegram bij.

Niemand verplicht je specifiek te kiezen voor 1 platform. Ik zou het liefste WA helemaal inruilen voor telegram maar dat gaat niet in 1 dag lukken. De belangrijkste contacten ga ik proberen over te halen. De rest zal binnenkort via een andere weg met mij moeten communiceren.

Door Tweakers user MisterBlue, donderdag 20 februari 2014 20:05

Ik vind het overigens niet echt een ramp, er zijn ergere dingen om me druk over te maken. De diensten gebruik ik vooral om te communiceren en niet om mijn leven te delen met het publiek.

Reageren is niet meer mogelijk