Nieuws

Door MisterBlue op zaterdag 6 april 2013 11:04 - Reacties (6)
Categorie: technologie, Views: 1.769

Las een bericht over een storing bij ING op tweakers, eronder heel veel commentaar erop. Een paar uur later bleek het DDOS aanval te zijn en de commentaren onder dat nieuws bericht hadden weer een heel andere insteek. En eigenlijk was het schrijven en lezen van commentaren op het eerste bericht totale tijdverspilling.
Dit gebeurd wel vaker, tijd verspillen door verkeerde aannames en speculaties. Het reguliere nieuws volg ik dan ook niet meer. Er moest een nieuwe Paus komen en ik kan me voorstellen dat het nieuws vol stond met allerlei analyse’s over wie het zou worden. Als de keuze eenmaal gemaakt is, hebben al die speculaties totaal geen waarde meer. Dus waarom had ik er naar moeten kijken en luisteren?
En dus probeer ik pas achteraf te weten te komen wat er gebeurd in de wereld en dat scheelt heel wat ruis.
Het risico bestaat wel dat ik iets belangrijks mis, iets dat invloed op mij heeft of iets waar ik op zou willen reageren. Ik probeer daar wel alert op te zijn, maar tot nu toe nog niet iets tegengekomen waar ik te laat achter kwam.
Ik merk nu dat ik wat meer rust in mijn hoofd heb en me beter kan focussen op zaken die ik zelf belangrijk vind. Ook weer een invulling van het gezegde: less is more.

Volgende: Financiele tools 10-'13 Financiele tools
Volgende: Genieten 03-'13 Genieten

Reacties


Door Tweakers user onok, zaterdag 6 april 2013 12:30

Je kunt ook gewoon wel het nieuws lezen, maar de commentaren laten voor wat het is. Zo krijg je alleen de feiten binnen zoals ze geplaatst worden. Veel waardevoller.

Door Tweakers user MisterBlue, zaterdag 6 april 2013 12:52

Klopt, maar de echte feiten weet je vaak pas achteraf. Als je het nieuws na een week leest, heb je een beter beeld en weet je beter wat belangrijk was.

Door Tweakers user sfranken, zaterdag 6 april 2013 22:03

MisterBlue schreef op zaterdag 06 april 2013 @ 12:52:
Klopt, maar de echte feiten weet je vaak pas achteraf. Als je het nieuws na een week leest, heb je een beter beeld en weet je beter wat belangrijk was.
Dan is het geen nieuws meer.

Door Tweakers user MisterBlue, zaterdag 6 april 2013 22:18

Ja, dan is het historie geworden. Veel mensen doen dat elke week met voetbal. Willen bewust de uitslag van een wedstrijd niet weten, zodat ze de samenvatting kunnen bekijken alsof ze nog echt naar de wedstrijd kijken. Maar dan zonder de dooie momenten.

Door Tweakers user L0g0ff, maandag 8 april 2013 21:37

Bij mij staat er standaard een +2 commentaar filter. Wanneer ik in de meuktracker iets interessant zet ik hem op -1 zodat ik alles kan lezen. Dat scheelt me ook ontzettend veel tijd ;-)

Door Tweakers user MisterBlue, dinsdag 9 april 2013 07:36

Het gaat mij niet zo om de 'kwaliteit' van het commentaar, maar dat er een hele draad was op basis van een verkeerde aanname.

Reageren is niet meer mogelijk