Het Collectief

Door MisterBlue op vrijdag 10 oktober 2014 08:04 - Reacties (11)
Categorie: technologie, Views: 3.637

Ik probeer te stoppen met het volgen van de commentaren op Tweakers. Vroeger vond ik het interessant om te weten wat de community vond van technologie, maar merk dat ik onderdelen van de community steeds meer als een aparte entiteit begin te zien i.p.v. als een groep van individuen. Een soort Borg.

Als iemand wat over Apple of Android zegt, gaat het niet alleen om wat de persoon op het moment zegt, maar neem ik ook de historie van alle fanboys uit het verleden erbij. Dit is oneerlijk voor die persoon. Op Facebook of Twitter ken ik vaak de persoon achter een commentaar en kan ik beter een individuele context bij houden, op Tweakers frontpage ben je echter slechts onderdeel van een collectief.

Geloof nog wel in het concept van wisdom of the crowds, maar besef dat het ook de negatieve kant op kan gaan. Groepsdenken gecombineerd met tunnelvisie kan vervelende gevolgen hebben. Dus probeer ik me los te knippen ervan.

Volgende: Clean desktop 11-'14 Clean desktop
Volgende: Tijdlijn 03-'14 Tijdlijn

Reacties


Door Tweakers user i-chat, vrijdag 10 oktober 2014 08:33

over collectief gesproken, een ezel in het algemeen .....
waar één schaap over de dam is...
als de hele klas in de sloot spring....
monkey see......

en zo kan ik nog wel door gaan,

we gaan er altijd zo prat op, dat wij hebben geleerd van fouten uit het verlezen, bijv 2 WO2
waar, en mag ik u daar even aan herinneren, ook de fransen en britten schuldig aan waren, door exoribitant hoge schade vergoedingen van de duitsers te eisen, en uiteindelijk een land zo diep in de afgrond te storden dat rasime etc een goede voedingsbodem kon krijgen...

dat is een van de redenen waarom er tegenwordig na een 'interventie' oorlog altijd zo hardnekkig geprobeerd word om een land weer zo snel mogelijk op te bouwen tot een groeiende economie... (toegegeven dat dit vaker niet dan wel lukt - maar dat ter zijde)...


goed, terug naar het klein, als ik roep dat x kut en y goed is, en dit argument al 50x voor mij overduidelijk ontkracht is, kun je toch wel verwachten dat mensen me wijzen op eerdere discussies... lid zijn van een collectief heeft zulke onnoemelijk grote voordelen, bijv dat je kunt leren van de successen en nederlagen van anderen. helemaal geweldig toch?

Door Tweakers user -RetroX-, vrijdag 10 oktober 2014 08:38

Waarom ga je het proberen en niet gewoon doen?

Door Tweakers user MisterBlue, vrijdag 10 oktober 2014 08:52

i-chat schreef op vrijdag 10 oktober 2014 @ 08:33:

goed, terug naar het klein, als ik roep dat x kut en y goed is, en dit argument al 50x voor mij overduidelijk ontkracht is, kun je toch wel verwachten dat mensen me wijzen op eerdere discussies... lid zijn van een collectief heeft zulke onnoemelijk grote voordelen, bijv dat je kunt leren van de successen en nederlagen van anderen. helemaal geweldig toch?
Maar blijkbaar leert een collectief niet als een argument 50x ontkracht moet worden.

Door Tweakers user Twynn, vrijdag 10 oktober 2014 09:04

MisterBlue schreef op vrijdag 10 oktober 2014 @ 08:52:

Maar blijkbaar leert een collectief niet als een argument 50x ontkracht moet worden.
Omdat er bij dat collectief ook heel veel napraters zijn.
Over het algemeen zie ik (zeker op een forum) een paar mensen met echte kennis. Als die vervolgens iets roepen, wordt dat klakkeloos aangenomen en herhaald waarbij men blind is voor andere producten/merken/oplossingen/whatever.

Door Tweakers user T-Forever, vrijdag 10 oktober 2014 11:37

Als je het mij vraagt ontkracht jij zelf de oplossing van het stoppen, dus ga gewoon door, heb ik ook nog eens wat interessants te lezen.

Door Wesley, vrijdag 10 oktober 2014 17:03

Ik lees de reacties op de frontpage meestal eerlijk gezegd niet, maar ik trek me eigenlijk nooit iets aan van de fanboys op de frontpage.

Door Tweakers user MisterBlue, vrijdag 10 oktober 2014 19:23

Op het forum kan ik wel individuen onderscheiden, en een discussie daardoor beter volgen. Een topic kan jaren lopen en ik kan er wijzer van worden.

Op de frontpage heb ik het gevoel naar twee meutes te luisteren die zo snel en luid mogelijk hun gelijk willen halen. Ik ga alleen om te kijken of mijn partij wint en dat is eigenlijk een waste of time voor mij.

De gewoonte is er echter de afgelopen 15 jaar in geslopen en het kost me nog moeite om niet even te gaan kijken. Vandaar dat ik het wil proberen, maar misschien moet ik de lessen van Yoda beter volgen en gewoon stoppen.

Door Tweakers user Silent7, vrijdag 10 oktober 2014 20:06

Wel eens met dit blog
twee dingen

de kift bij de reactie op nieuws bij tweakers zit IMHO in het systeem dat mensen die "anders" modden dan de rest hun modrechten verliezen.
Vaak genoeg, nee te vaak ;), iets een positief puntje gegeven wat weg was of andersom en dan raak je die modrechten kwijt. dit maakt je minder betrokken

veelal weet je al wat de grote lijnen zijn, apple ja nee bijv.
moet zeggen dat ik dan even snel scan op links in reacties en de weggemodde reactie het leukste vind.

Door Tweakers user densoN, zaterdag 11 oktober 2014 08:59

Iedereen heeft eigen voorkeuren bij het bezoeken van Tweakers.

Zelf klik op op een nieuwsbericht en filter ik op +2/3 comments om te zien of er nog wat 'informatieve' aanvulleningen zijn. Daar haal ik mijn voldoening uit.

Anderen gaan graag in discussie met elkaar en hebben (meer) behoefte aan sociale interactie.

Sommige tweakers willen de keuzes die zij maken rechtvaardigen door anderen te overtuigen om hetzelfde te doen.

Weer anderen vermaken zich door te trollen...

Mijn punt is: Doe gewoon waar je jezelf goed bij voelt. Niemand zal het je verbieden ;-)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 11 oktober 2014 09:00]


Door Tweakers user cemtex, zaterdag 11 oktober 2014 11:01

Ik zeg doen !
Doei!

Door Tweakers user Haas_nl, zondag 12 oktober 2014 13:01

Zegt dat hij niet om commentaar geeft op tweakers, maar maakt wel een hele blog post mijn zijn eigen commentaar.
Dus doei!!

Reageren is niet meer mogelijk