Tijdlijn

Door MisterBlue op donderdag 13 maart 2014 08:37 - Reacties (3)
Categorie: financien, Views: 3.584

Tijd is een lastige dimensie om te bevatten. Ik heb altijd moeite met inschatten van werkzaamheden. Het is lastig vooruit kijken, maar ook als ik terug kijk op vorige werkzaamheden heb ik in mijn hoofd geen objectief gegeven over hoe lang ze hebben geduurd. Ik herinner me namelijk alleen hoogte en dieptepunten.

Als ik objectief terug kijk op mijn periodes in mijn leven stond de wereld er elke periode steeds beter voor dan in de vorige periode. Maar het sentiment was altijd: vroeger was het beter. Alleen bij een paar extreme gebeurtenissen zoals de val van de muur en de eeuwwisseling heerste er een euforie stemming dat het wel goed gaat met de wereld.

Toekomst is ook lastig, ik weet immers nog niet wat er gaat gebeuren. Maar een aantal zaken kun je wel extrapoleren. Ik realiseer me dat ik bijvoorbeeld wel mijn budget voor deze maand scherp heb, maar dat ik het over het hele jaar niet heb. Waarom niet? Het kost wat extra mentale kracht, maar met een simpele spreadsheet is het zo gedaan.

De AOW leeftijd verhoging is nu actueel in de politiek, dus besteed ik er wat aandacht aan en heb ik er een mening over. Ik kan er bij verkiezingen wat invloed op proberen uit te oefenen door op een bepaalde partij te stemmen. Het gaat namelijk om mijn inkomen voor later. Maar ik kan ook elke maand wat geld op zij zetten voor later. Dat heeft meer invloed en daar heb ik echt controle over.

Het geld kan ik echter ook nu goed gebruiken. En in de meeste gevallen wint de 'ikke ikke' van tegenwoordig het van 'future me'. Of eigenlijk overleg ik meestal niet met 'future me'. Moet ik eigenlijk wel doen, en dan met allemaal. 'future me' van eind van het jaar, 'future me' voor als ik gestopt ben met werken, 'future me' die net vader is geworden, enz.

Misschien werkt dat beter dan proberen doelstellingen op te schrijven en zo.

Volgende: Het Collectief 10-'14 Het Collectief
Volgende: Camera toezicht 03-'14 Camera toezicht

Reacties


Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 13 maart 2014 09:03

Lang leve de motivational videos 8-)

Door Tweakers user thefal, donderdag 13 maart 2014 09:45

Grappig, ik was gisteren begonnen met het schrijven van een blog over de tijdslijnen van Dragonball Z en een andere serie (blog nog niet gepubliceerd weliswaar) en het tijdreizen wat daarin voorkomt en 1 dag later zet jij een blog online met als titel "Tijdlijn".

Coincidence?

Door Tweakers user SuperflipNL, donderdag 13 maart 2014 13:43

thefal schreef op donderdag 13 maart 2014 @ 09:45:
Grappig, ik was gisteren begonnen met het schrijven van een blog over de tijdslijnen van Dragonball Z en een andere serie (blog nog niet gepubliceerd weliswaar) en het tijdreizen wat daarin voorkomt en 1 dag later zet jij een blog online met als titel "Tijdlijn".

Coincidence?
Goh en ik ben van de week weer begonnen met DBZ kijken en ben nu precies bij het stuk over tijdreizen (Perfect Cell)....

Coincidence?

Reageren is niet meer mogelijk